Чакат с 10% повече туристи през лятото

  • 01 април 2013 13:19

  • 894
  • 0
Чакат с 10% повече туристи през лятото
©

Около 10% повече туристи от чужбина очакват през това лято хотелиерите в България както по морето, така и във вътрешността на страната. Повод за оптимизма им дават предварителните резервации, които са направени до този момент на различните пазари, както и резултатите от големите международни изложения през март в Берлин, Москва и Киев, пише Труд.

Увеличение има при записванията от германци, руснаци, англичани, бившите съветски републики и скандинавските държави, поляци и други.

На всички големи форуми тази година при представянето на България се набляга на възможностите за целогодишен балнео-, спа и културен туризъм. Туроператорите предлагаха не само почивка на море, а и различни пакети с комбинации от море, екскурзии, спа процедури и атракции във вътрешността на страната.

Заради засиления интерес към тях очакваният ръст в броя на германските туристи е 5%, а около 4-5% повече гости се чакат и от Великобритания. От Русия обаче увеличението може да стигне и до 15-20%, а от Украйна туристите ще са между 30 и 40 процента повече, съобщиха от Министерството на икономиката и туризма след края на изложението в Киев.

Украинските туристи имат предпочитания към висококатегорийната база, към зимните и балнеоложките програми, различните форми на детски отдих и към разнообразни допълнителни услуги, допълниха от Министерството на икономиката. През м.г. България е била посетена с цел туризъм от 253 500 украинци, което е 44% ръст спрямо предходната година. Много добре вървят и ранните записвания на украинци за ваканция у нас - в момента те са с над 30% повече спрямо 2012 г.

При представянето на България по време на всички международни туристически борси бе наблегнато на факта, че страната ни ще е домакин на годишния конгрес на Европейската спа асоциация (ЕСПА), което е голямо признание за възможностите ни като спа дестинация. Събитието ще се проведе от 14 до 17 май в Поморие.

Последвайте канала на

Novini.bg
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини