Китайска компания изгражда вилно селище за край Аксаково

  • 21 януари 2013 13:30

  • 2027
  • 4
Китайска компания изгражда вилно селище за край Аксаково
©

Голяма китайска компания изгражда вилно селище върху терен от близо 300 декара в района между село Кантарджиево и комплекс "Албена", съобщи днес кметът на община Аксаково Атанас Стоилов.

Проектът бе започнат от френска фирма, но заради кризата беше изоставен. По-късно реализацията му е поета от китайската
компания, която ще продава вилните сгради на богати руски туристи.

Стоилов допълни, че в края на февруари ще започне процедурата за избор на изпълнител на голям общински проект за оправяне на
водопроводната мрежа в Аксаково. Стойността на инвестицията е 13,2 милиона лева, а средствата са осигурени по оперативна програма "Околна среда".

В рамките на проекта ще бъде изградена изцяло канализационната мрежа на Аксаково, ще бъдат подменени три колектора и ще бъдат подменени водопроводните тръби. Освен това ще бъде изградена дъждовна канализация. Изпълнението на дейностите трябва да приключи до края на 2014 година.

Кметът на Аксаково допълни, че общината ще предложи две забележителности, които да бъдат включени в националния проект "Виа Понтика". По думите му национално финансиране трябва да бъде осигурено за природния феномен "Побити камъни". Другата културна забележителност е крепостта "Михлюс кале", която единствена в региона може да бъде реставрирана.

Кметът на общината откри днес официално новия ехограф в медицинския център в Аксаково. Модерният апарат е на стойност 70 хиляди лева. Средствата са осигурени от общинския бюджет. През последните пет години кметството е инвестирало над 250 000 лева в модернизацията на здравното заведение.

Последвайте канала на

БТА
2027 4

Коментари 4

Добави коментар
уха

2013.01.26 | 12:52

4
по-добре руснаци, от колкото цигани, само орките ще останат в България скоро

2013.01.22 | 20:44

3
едно вилно и едно тяхно? внимавайте, братя българи!

2013.01.22 | 20:43

2
Където стъпи китайски крак,трева не никне и отърване няма.За Китай,парите са хартиен боклук,тяхна далечна,кардинална цел е инвазия чрез огромни суми,създаване на "пета колона" във всички възлови територии,и поетапно заселване,под прикритието на бизнеса.Не мислете за Русия и Турция,огромната,смъртоносна лавина са китайците.Австралия,САщ иКанада,не са и предполагали,преди50 г ,че тихомълком ще ги превземат,без изстрел,започвайки с ресторанчета,а сега притежават 51% от активите наСАЩ-,помислете 51 процента,а?Ако ги пуснат на пазара с американците е свършено,30-те години,ще им се струват приказка.И това е доста близо във времето.

2013.01.22 | 20:17

1
абе докога сульо и пульо от м.....та си ще идват тука и ще си правят каквото си искат . що не си строят в китай за тъпите руснаци . тук да не е руска република . на нас българите да не ни строят някъде така . а тоя дето им е разрешил тая държава да не е на баща му . безобразие .

Добави коментар

Водещи новини