Откриха ски сезона на Витоша

  • 21 декември 2012 20:43

  • 2857
  • 0
Откриха ски сезона на Витоша
©

След една зима прекъсване, ски сезонът на Витоша беше открит днес в 18:30 часа с нощно каране и безплатен лифт за всички ентусиасти.

Такива никога не липсват и пред лифта на писта "Лале" са се събрали много любители на зимните спортове. Десетки скиори и сноубордисти се наредиха на опашки през първия ден за каране по пистите.

„Има страшно много хора, тук е истинска зимна приказка. Даже колите ги спираме на пътя за хижа „Алеко", защото няма място", обясни изпълнителният директор на „Витоша ски" Костадин Костадинов.

„Прекрасно е, хората се наслаждават, има и много сняг. Тази вечер карането е безплатно", каза още Костадинов.

След едногодишно прекъсване ски зоната отвори отново за всички любители на белите спортове. На паркинга на писта „Витошко лале" имаше засилено полицейско присъствие. Служителите на МВР следяха и за правилно паркиране, за да не се пречи на скиорите.

Зоната остава отворена по цял ден от събота. Картите за каране на ски и сноуборд остават на същите цени като миналата година - 20 лева нощна тарифа, 35 лева за дневната карта, в която е включен и Симеоновския лифт. Той тръгва от Околовръстния път на София.

От утре за каране ще се заплаща нормалната такса. Вечерното каране на Витоша е от 18:30 до 22:00 часа. Тази година вечерно каране няма да има на 24-ти и на 31-ви декември.

Последвайте канала на

2857 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини