Все повече компании за онлайн залагания се оттеглят от страни с високи данъци

  • 07 ноември 2012 16:49

  • 1761
  • 4
Все повече компании за онлайн залагания се оттеглят от страни с високи данъци
©

Все повече компании за онлайн залагания започват да се оттеглят от страни с прекалено високи данъци и намаляват данъчните приходи на европейските правителства.
 
Най-скорошният подобен случай беше с Betfair, която е една от най-големите компании за онлайн залагания в Европа. Вчера Betfair обяви, че се оттегля от Германския пазар, заради решението на немското правителство да въведе 5% данък оборот върху онлайн хазарта.
 
Според Betfair, която предлага борса за залагания, при която играчите могат да залагат един срещу друг, данък върху оборота би направил бизнеса им нерентабилен. Компанията настояваше да се въведе данък върху печалбата, тъй като тя събира пари само от хората, които са спечелили облозите, а не от всички залагащи.
 
„Разочаровани сме от факта, че германското правителство не успя да промени законодателството по начин, по който да ни позволи да продължим да оперираме на този пазар,” заявиха представители на компанията.
 
В момента в България, подобно на Германия, се обмисля вариант да се въведе 7% данък върху оборота за онлайн залаганията. Според специалисти това ще принуди всички големи компании за онлайн хазарт също да се изтеглят от страната и да започнат да блокират достъпа на български играчи до сайтовете си, което ще доведе до почти нулеви приходи за държавната хазна.

Последвайте канала на

Novini.bg
1761 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
xp

2013.06.18 | 14:18

4
Това никога не съм го разбирал - онлайн играчите предимно залагат срещу чужденци и формират дохода си като печелат пари от чужбина. Тези пари се вливат директно в икономиката на страната т.е. свежи пари, защото печалбата играчите си харчат в страната. Сега като въведат данък всичко ще приключи. Уникални тъпотии на правителствено ниво. Дори и да са формирали някакъв приход под формата на данък върху хазарта сега и този приход ще умре.
ss

2013.06.18 | 14:18

3
В голяма грешка си,да знаеш.
Време е за яко щавене

2012.11.15 | 13:50

2
От Хазарт и Проституция нямате си на идея колко много пари се печелят , а на нас ни смъкват 23 години кожите от гърба , а тия не ги закачат крайно време да започнат да снасят и те ! Да не говорим и че нямаме данък върху частните гори и земеделските земи както има в болшинството от държавите от ЕС ! Гражданите плащат данък сгради докато селяните на село печелят от земята си без да плащат данък за това !
хайде на СЕЛО

2012.11.09 | 00:13

1
МИ ТИ ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА ЖИВЕЕШ НА СЕЛО?

Добави коментар

Водещи новини