Цените на петрола отстъпват в азиатската търговия

  • 11 октомври 2024 09:30

  • 163
  • 0
Цените на петрола отстъпват в азиатската търговия
© Pixabay

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, тъй като се очаква, че ураганът "Милтън" е намалил търсенето в САЩ на фона на продължаващите опасения от прекъсвания на доставките заради конфликта в Близкия изток. За цялата седмица обаче петролните котировки отбелязват растеж, информира Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, изгубиха 29 цента или 0,4 на сто до 79,11 долара за барел. Американският лек суров петрол (WTI) поевтиня с 21 цента или 0,3 на сто до 75,64 долара за барел.

"Цените на петрола продължават възходящата си посока и тази седмица, като геополитическите рискове подхранват възстановяването", коментира Йеап Джун Ронг, пазарен стратег в Ай Джи (IG). Според него обаче значителните запаси от суров петрол и евентуалното по-плавно облекчаване на лихвите от страна на Управлението за федерален резерв са задържали скорошното поскъпване на черното злато.

Ураганът Милтън връхлетя САЩ в  четвъртък, като премина опустошително над щата Флорида, оставяйки след себе си най-малко десет жертви, прекъсвайки електроснабдяването на над 3,4 милиона потребители и предизвиквайки сто и петдесет торнада там.

Петролните котировки нарастват заради урагана "Милтън" и напрежението в Близкия изток

"Инвеститорите оценяват как щетите от ураганите могат да повлияят на икономиката на САЩ и търсенето на горива", каза Хироюки Кикукава, президент на "Ен Ес трейдинг" (NS Trading), подразделение на "Нисан секюритис (Nissan Securities).

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини