Инфлацията в Нидерландия спадна до 3,6 процента през август

  • 10 септември 2024 09:33

  • 189
  • 1
Инфлацията в Нидерландия спадна до 3,6 процента през август
© gettyimages

Потребителските стоки и услуги в Нидерландия са били с 3,6 на сто по-скъпи през август в сравнение с година по-рано, съобщи днес Статистическата служба на страната. През юли инфлацията е била 3,7 на сто. Данните потвърждават предварителната оценка, обявена на 30 август.

Инфлацията се е понижила основно заради динамиката в цените на автомобилните горива. Цените на горивата през август са били с 5,6 процента по-ниски в сравнение с август 2023 г. През юли горивата все още бяха с 1,5 на сто по-скъпи, отколкото през същия месец на миналата година. Цените на дрехите също са оказали сдържащ ефект върху инфлационните тенденции. През август дрехите бяха с 3 на сто по-евтини, отколкото през август 2023 г., докато през юли - с 2,1 на сто по-скъпи на годишна основа.

Инфлацията в еврозоната се понижи до 2,2 на сто през август спрямо темпа от 2,6 на сто през юли. Инфлацията в Нидерландия е по-висока, отколкото в еврозоната като цяло, най-вече заради динамиката на цените на тютюневите изделия, жилищата и наемите на жилища.

Инфлацията в Китай се повишава с по-малко от очакваното през август

Последвайте канала на

Калина Христова
189 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.10 | 09:52

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини