Вече 100 компании членуват в "Газов Хъб Балкан"

  • 30 август 2024 12:30

  • 265
  • 1
Вече 100 компании членуват в "Газов Хъб Балкан"
© Getty Images

През август 100-та компания се присъедини като член на "Газов Хъб Балкан", съобщиха от борсата. Оттам изтъкват, че присъединяването на стотния член към борсата е сигнал, че изграждането на взаимосвързан и единен общоевропейски газов пазар в България позволява на търговците на природен газ да реализират предлаганите от тях количества при най-добри условия.

В друго съобщение от газовата борса информират, че от 26 август "Газов Хъб Балкан" предлага нова услуга, свързана с докладването по REMIT на данни за сделки за доставка на природен газ, сключени извън организирания борсов пазар на хъба. Услугата е достъпна както за членове, така и за нечленове на организирания пазар на "Газов Хъб Балкан". В тази връзка и с цел отразяване на промените и изискванията, въведени чрез Регламент (ЕС) 2024/1106 за изменение на регламенти (ЕС)1227/2011 и (ЕС) 2019/942, от борсата са актуализирали Споразумението за докладване по REMIT на "Газов Хъб Балкан", както и ценовата листа за услугите по докладване. За да се изпълнят новите разпоредби на REMIT, от борсата канят всички свои членове да представят подписано от тяхна страна актуализираното споразумение в срок до края на октомври 2024 г.

С под 1% поскъпна природният газ в Европа и на "Газов Хъб Балкан"

БТА уточнява, че REMIT (Regulation on energy market integrity and transparency) е абревиатура на наименованието на Регламент (ЕС) № 1227/2011 относно интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с енергия. Целта на REMIT е осигуряване на хармонизирана рамка за гарантиране на прозрачност и интегритет на пазара за търговия на едро с енергия - жизненоважни елементи за добре функциониращите енергийни пазари и стимулиране на доверието на пазарните участници и крайните потребители. REMIT се прилага по отношение на търговията на едро с енергийни продукти, като въвежда секторна регулаторна рамка за мониторинг на енергийните пазари на едро в Съюза чрез правила, които забраняват практики на злоупотреба и пазарни манипулации, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 13:40

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини