Цените на петрола отново се повишиха

  • 28 август 2024 09:05

  • 151
  • 1
Цените на петрола отново се повишиха
© GettyImiges

Цените на петрола отново се повишиха на фона на напрежението в Близкия изток и опасения за намаляване на добивите в Либия, предаде Ройтерс. Вчера контировките на суровината се понижи с близо 2 на сто за първи път от три сесии насам, в които поскъпна с 7 на сто.

В азиатската търговия фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, нараснаха с 25 цента или 0,31 на сто до 79,80 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол добавиха 17 цента или 0,23 на сто до 75,70 долара за барел.

Петролът спря да поскъпва след резкия скок през последните дни

Пазарът беше подкрепен и от данни от Американския петролен институт, публикувани късно вчера, показващи спад на запасите от петрол и горива в САЩ през миналата седмица.

Въпреки това, най-големите рискове остават свързани с Либия, където добиви в размер на 1,2 млн. барела на ден може да бъдат застрашени на фона на спор между страните в гражданския конфликт за контрола върху централната банка на страната.

Последвайте канала на

Калина Христова
151 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.28 | 11:47

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини