Доверието на германските компании в перспективите за развитието на бизнеса им се срива

  • 26 август 2024 12:26

  • 184
  • 0
Доверието на германските компании в перспективите за развитието на бизнеса им се срива
© pixabay

Доверието на германските фирми в икономическото развитие на страната и в перспективите за развитието на бизнеса им се е понижило значително през юли. Това сочат резултатите от най-новото проучване на германския икономически институт "Ифо", предаде БТА. 

Индексът, който отразява нагласите на германските компании за настоящото икономическо състояние, се е понижил до 87 пункта през миналия месец спрямо 88,6 пункта през юни.

Фирмите в Германия по-скоро не са доволни от текущото състояние на бизнеса си. Те са значително по-песимистично настроени относно перспективите за дейността им през идните месеци. Икономиката на страната се намира в криза, сочат данните на базирания в Мюнхен институт.

Индексът за оценка на бъдещата бизнес среда в Германия през юли е паднал до 86,9 пункта при 88,8 пункта през юни. Това е най-ниското равнище на показателя от февруари насам.

Компаниите отново съобщават за спад на броя на поръчките, които са получили от свои клиенти. Като особено трудна се очертава ситуацията за фирмите, чиито бизнес е свързан със създаването на инвестиционни продукти, посочва "Ифо".

"Бундесбанк": Икономиката на Германия ще избегне рецесия

Съществено се е понижила оценката на промишлените компании за състоянието на бизнес средата в Германия. Песимистични са и очакванията им за бъдещето развитие на тяхната дейност.  

Подобна е ситуацията и в сектора на услугите, както и в строителството. 

Последвайте канала на

Калина Христова
184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини