Петролът поевтиня

  • 21 август 2024 10:13

  • 394
  • 1
Петролът поевтиня
© Pixabay

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес на фона на очакванията за увеличаване на запасите от суров петрол в САЩ и надеждите за намаляване на напрежението в Близкия изток, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на суровия петрол сорт Брент, който е референтен за Европа, се понижиха с 9 цента до 77,11 долара за барел.

Американският лек суров петрол загуби 10 цента до 73,07 долара за барел.

Петролът на ОПЕК спадна под 79 долара за барел

Запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили през миналата седмица с 347 000 барела според пазарни източници, позоваващи се на данни на Американския петролен институт, оповестени снощи. Според източниците обаче запасите от бензин и дестилати са намалели съответно с 1,043 млн. барела и 2,247 млн. барела.

Съединените щати са най-големият производител и потребител на петрол в света, а нарастващите запаси са сигнал за свръхпредлагане, което може да окаже натиск на цените. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.21 | 10:34

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини