"Спотифай" с рекордна тримесечна печалба

  • 23 юли 2024 17:11

  • 639
  • 1
"Спотифай" с рекордна тримесечна печалба
© Getty Images/Guliver

"Спотифай" (Spotify) е регистрирал рекордна тримесечна печалба, която надвишава очакванията на анализаторите, а акциите му скочиха с над 14 на сто в предпазарната търговия, предаде Ройтерс. 

Шведският гигант в аудио стрийминга се e опитал да намали разходите чрез съкращения и намаления на бюджета за маркетинг миналата година и същевременно да увеличи потребителската си база чрез промоции и нови инвестиции в подкастове. 

Печалбата е нараснала стабилно до 1,11 милиарда евро, което е малко над очакванията на анализаторите за 1,07 милиарда евро. Печалбата на акция от 1,33 евро също е над очакванията за 1,06 евро на акция, според данните на Ел Ес И Джи (LSEG).

Приходите са нараснали до 3,81 милиарда евро за второто тримесечие на 2024 г., малко под прогнозите на анализаторите за 3,82 милиарда евро.

"Спотифай" съкращава близо 1500 служители

Компанията не е изпълнила целта си за месечен брой активни потребители. "Спотифай" обяви, че иска да достигне 631 милиона активни потребители месечно. Тази цифра обаче не е била достигната, с регистрирани 626 милиона активни потребители за тримесечието. 

"Спотифай" съобщи, че е налице нарастване на броя на потребителите във всички региони, но поставената цел за активни потребители не е постигната поради "продължаващото прекалибриране" на маркетинговите дейности.

"Това определено е нещо, към което се отнасяме много сериозно", каза в интервю главният изпълнителен директор Даниел Ек.

"За мен въпросът е кога, а не дали. Отново ще имаме силен растеж на броя на активните потребители", увери той.

Маржът на брутната печалба на "Спотифай" е нараснал до 29,2 на сто спрямо 27,6 на сто през предходното тримесечие, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
639 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.23 | 18:37

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини