Цените на петрола поеха надолу

  • 17 юни 2024 10:05

  • 283
  • 0
Цените на петрола поеха надолу
© Getty Images

Петролните котировки се понижиха в азиатската търговия днес, след като в петък нови данни показаха по-слабо потребителско търсене в САЩ, а производството на суров петрол в Китай, най-големият вносител на суров петрол в света, нарасна през май, информира Ройтерс. 

Фючърсите на сорта Брент, който е референтен за Европа, се понижиха с 29 цента, или 0,4 на сто до 82,33 долара за барел. 

Американският лек суров петрол с доставка през юли отстъпи 29 цента до 78,16 долара за барел. По-активно търгуваните контракти за август поевтиняха с 0,4 на сто до 77,76 долара за барел.

Петролът на ОПЕК спадна под 83 долара за барел

Цените спаднаха и в петък, след като проучване показа, че потребителските нагласи в САЩ са спаднали до седеммесечен минимум през юни, като домакинствата са притеснени за личните си финанси и инфлацията.

Въпреки това и двата референтни петролни сорта поскъпнаха с близо 4 на сто миналата седмица, което е най-високото седмично повишение в процентно изражение от април насам, поради признаците за засилено търсене на горива, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини