Петролът поскъпна леко

  • 10 юни 2024 10:14

  • 405
  • 1
Петролът поскъпна леко
© Pixabay

Цените на петрола се покачиха леко в днешната азиатска търговия на фона на предвиждането на инвеститорите, че търсенето на горива ще се увеличи през лятото, когато много хора пътуват, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. 

Поскъпването на черното злато обаче е ограничено на фона на настроенията на пазарите, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще понижи основните си лихви по-късно от очакваното, отбелязва агенцията. 

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 21 цента или 0,26 на сто до 79,83 долара за барел към 8:15 ч. българско време. 

Договорите за американския лек суров петрол с доставка през юли се покачиха с 17 цента или 0,23 на сто до 75,7 долара за барел.

Официалните данни на администрацията във Вашингтон, огласени в петък, 7 юни, очертаха по-стабилен от очакваното пазар на труда в САЩ. На този фон инвеститорите са по-песимистично настроени, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще понижи скоро основните си лихви, което ограничава поскъпването на петрола, посочва Ройтерс.  

Последвайте канала на

Десислава Станева
405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.10 | 15:57

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини