Германските заводски поръчки с изненадващ спад през април

  • 06 юни 2024 10:56

  • 212
  • 0
Германските заводски поръчки с изненадващ спад през април
© GettyImiges

Поръчките към германските заводи неочаквано са се понижили през април до голяма степен заради рязкото свиване на заявките за "друго транспортно оборудване" (категория, включваща кораби, лодки, локомотиви и въздухоплавателни средства - бел. ред.), сочат публикувани днес данни на Дестатис, цитирани от ДПА. 

Заводските поръчки са се свили с 0,2 на месечна основа през април противно на очакванията за растеж от 0,3 на сто.

Резултатът все пак бележи забавяне спрямо понижението от 0,8 на сто за март (след преразглеждане). Без отчитане на мащабните по обем и стойност поръчки, новите поръчки са се увеличили с 2,9 процента спрямо предходния месец.

Наблюдава се рязък спад от 15,4 на сто на поръчките за "друго транспортно оборудване". Производството на компютри, електроника и оптични продукти отчита спад от 5,1 на сто, а електрическо оборудване - понижение от 4,1 на сто, информира БТА.

Промишлеността в еврозоната показва признаци на възстановяване през май, сочи ключово проучване

Чуждестранните поръчки са намалели с 0,1 на сто, като поръчките от еврозоната са спаднали с 1,4 на сто. Поръчките от страни извън еврозоната обаче са нараснали с 0,6 процента. Вътрешните поръчки бележат понижение от 0,3 на сто.

На годишна база спадът на новите поръчки се е забавил до 1,6 процента от 2,4 процента през март.

Данните сочат още, че реалният оборот в производството е намалял с 0,9 процента на месечна база след преразгледан спад от 0,4 на сто през предходния месец.

Последвайте канала на

Калина Христова
212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини