Венета Христова, MaxView Property: Все повече българи от чужбина купуват жилища у нас

  • 05 юни 2024 10:40

  • 3515
  • 1
Венета Христова, MaxView Property: Все повече българи от чужбина купуват жилища у нас
© Владимир Иванов

Впоследно време голям брой българи от чужбина се прибират да живеят у нас и така се превръщат в двигател на пазара на недвижими имоти.

За появата на тази нова тенденция съобщи Венета Христова, управител на MaxView Property, която взе участие в дискусионния панел „Строителство и имоти: стратегии за инвестиране в динамичен финансов пейзаж“ по време на финансовия форум ШУМЪТ НА ПАРИТЕ 2024, организиран от Profit.bg.

По думите на експерта в сферата на недвижимите имоти, профилите на купувачите са много различни. Някои от тях например, са повишили стандарта си на живот, реализирали са се професионално, изградили са кариера и искат да живеят на по-добро и сигурно място.

Завръщащите се от чужбина обикновено търсят готови, обзаведени жилища, не такива на шпакловка и замазка, каквито преобладават в голяма част от сегмента на предлагани имоти.

В такива случаи, ние предлагаме услуги с интериорни дизайнери, които могат да довършат тези жилища, така че да сме полезни на купувачите. Избирайки интериорен дизайнер, който да довърши жилището, много по-бързо се случват нещата и е много по-контролируем процесът, подчерта Христова.

Тя обясни, че се предлагат широк спектър от имоти – и като ценови диапазон, и като локация, и като услуги, което дава възможност да се отговори на множеството критерии на купувачите.

Клиентите основно искат по-големи пространства на жилищните площи, всичко друго е добавена стойност – като например зелени площи, охрана на сградата и т.н., допълни Христова.

Според нейните наблюдения, от кварталите в София, Малинова долина е този, в който към момента се строи най-много, тъй като все още има такава възможност. Тенденцията на изграждащите се там комплекси е да включват по-малки четириетажни кооперации и повече зелени пространства около тях.

Управителят на MaxView Property прогнозира, че през настоящата година цените на недвижимите имоти на пазара у нас ще продължат своето покачване, макар и с по-малки темпове.

Последвайте канала на

Novini.bg
3515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.05 | 11:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини