"Тесла" обмисля контрол върху щетите и намаления за европейски купувачи

  • 20 май 2024 17:03

  • 418
  • 2
"Тесла" обмисля контрол върху щетите и намаления за европейски купувачи
© Getty Images

"Тесла" (Tesla) търси начини да успокои някои европейски лизингови компании, след като новото намаление на цените от автомобилостроителя понижи стойността на автопарковете им, а бавното обслужване и скъпите ремонти отблъснаха корпоративните им клиенти, предаде Ройтерс.

Усилията включват неофициални отстъпки при покупка на нови автомобили, ако са на склад и усилия за справяне с широкоразпространените рекламации за обслужване и ремонт, след като години наред мениджъри на автопаркове и лизингови компании твърдят, че "Тесла" игнорира тези проблеми. Това сочат резултатите от интервютата на Ройтерс с девет изпълнителни директори от големи лизингови компании за автомобили под наем заедно с около 12 корпоративни мениджъри.

С намаляването на цените на дребно "Тесла" се опитва да насърчи продажбите с оглед на спада в търсенето на електрически превозни средства в глобален план и все по-голямата конкуренция, най-вече от китайски производители на електрически автомобили като Би Уай Ди (BYD).

Полицията се готви за нови протести срещу завод на "Тесла" край Берлин

Това обаче се отрази отрицателно на продажбите в Европа. Лизинговите компании купуват нови автомобили и уреждат лизинги, изчислявайки за колко могат да ги продадат след изтичане на лизинга. Внезапни спадове на цената подбиват тези остатъчни стойности, което струва пари на лизинговите компании. 

Няма нищо "по-лошо" от това постоянно да се намалява стойността на активите на купувачите от флотилията, каза Ричард Кнубен, генерален директор на базираната в Брюксел "ЛийзЮръп" (LeaseEurope), професионална група за лизинг и даване под наем на автомобили, която представлява национални групи в 31 страни, отбелязва БТА. 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
418 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:52

2
❤️ Г­­о­р­е­­щ­­и­­­ ­­м­­о­­м­­и­­­ч­е­­­т­­­а­ ­­в­­­и­ ­о­­ч­а­­к­­в­­а­­т ­-­­ X­­1­8­­­.­­F­­­U­­N

2024.05.20 | 18:33

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини