Акциите на "Еърбиенби" поевтиняха

  • 09 май 2024 12:38

  • 207
  • 0
Акциите на "Еърбиенби" поевтиняха
© Getty Images

Компанията за краткосрочно отдаване под наем на недвижими имоти "Еърбиенби" (Airbnb) представи прогноза за приходите си през настоящото тримесечие, която е под очакваното от анализаторите, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

На този фон стойността на акциите на "Еърбиенби" се понижи с близо 8 на сто при търговията на извънборсовия пазар, преди началото на официалната търговия на Уолстрийт.

Компанията очаква приходите й за периода април-юни 2024 г. да достигнат между 2,68 млрд. и 2,74 млрд. долара. Анализаторите очакваха те да възлязат средно на 2,74 милиарда долара.

Въпреки това "Еърбиенби" съобщи, че очаква засилен интерес от страна на своите клиенти през предстоящото лято, включително и заради Европейското първенство по футбол в Германия и Олимпийските игри в Париж. 

"Еърбиенби" планира да се разрасне в Европа и да използва изкуствен интелект

Същевременно компанията отчете, че през първото тримесечие на тази година приходите й са се повишили с 18 на сто  до 2,1 млрд. долара на годишна основа (спрямо януари-март 2023 г.). 

Печалбата на "Еърбиенби" за периода януари-март на тази година се е увеличила до 264 млн. долара при 117 милиона долара през първото тримесечие на 2023 година. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини