Спортното лято вдига продажбите на пивоварите

  • 08 май 2024 15:30

  • 224
  • 1
Спортното лято вдига продажбите на пивоварите
© Pixabay

Световните пивоварни компании вероятно ще продадат повече бира това лято след няколко поредни тримесечия спад, подкрепени от спортните събития през лятото и спадащата инфлация, съобщава Ройтерс.

"Хайнекен" (Heineken), който е №2 в света, вече отчете ръст на продадените обеми през първото тримесечие на годишна база, същото стори големият съперник "Карлсберг" (Carlsberg).

Междувременно "Анхойзер Буш Инбев" (Anheuser-Busch InBev) съобщи, че за същия период спадът на продажбите е по-малък от очакването. Продажбите на компанията понесоха тежък удар от бойкота на ключовия американски бранд "Бъд лайт" (Bud Light), но ефектът постепенно ще отслабва през годината.

Къде в Европа бирата е най-скъпа?

Анализатори очакват компанията да реализира ръст на продадените обеми в размер на 1 на сто през годината. Ако това се случи, ръстът ще бъде пръв от първото тримесечие на 2023 г.

Пивоварите се надяват на добри продажби през лятото и заради европейското първенство по футбол в Германия и олимпийските игри в Париж, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.08 | 17:38

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини