Г-7 натискат за повишаване на добивите на петрол

  • 30 август 2012 07:27

  • 972
  • 0
Г-7 натискат за повишаване на добивите на петрол
©

Финансовите министри на страните от групата Г-7 призоваха производителите на петрол да увеличат добива, за да отговорят на търсенето.

Седемте най-развити индустриални държави са готови да одобрят освобождаване на стратегически резерви, за да противодействат на завишените цени на петрола, които могат да навредят на световния растеж, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

"Ние сме готови да призовем Международната агенция по енергетика да предприеме необходимите действия, за да гарантира, че пазарът е напълно и своевременно снабден", заяви Г-7 в изявление.

“Настоящият растеж на цените на петрола отразява геополитически безпокойства и определени нарушения на доставките. Ние окуражаваме страните производителки на петрол да увеличат добива, за да отговорят на търсенето."

Котировките на петрола се повишиха с приближаването на урагана Айзък към американското крайбрежие, отбелязва агенцията. Oколо 93 на сто от добива на петрол в Мексиканския залив е блокирано, а осем рафинерии са решили да спрат или да намалят производството си с приближаването на природното бедствие показват данни на американското министерство на енергетиката.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини