Унгарското правителство придобива дял в размер на 80% от летище Будапеща

  • 09 април 2024 13:06

  • 351
  • 1
Унгарското правителство придобива дял в размер на 80% от летище Будапеща
©

Правителството на Унгария ще придобие 80-процентен дял в летището в Будапеща, заяви във вторник министърът на икономиката Мартон Наги в кулоарите на конференция, съобщава Ройтерс.

Придобиването може да бъде финализирано в близко бъдеще и остава само "документацията" за завършване на процедурата, посочи Мартон Наги ден, след като по-рано премиерът Виктор Орбан каза, че придобиването ще стане "в рамките на дни".

След като сделката бъде завършена, правителството на Унгария е готово да поднови преговорите за продажба на част от своя дял на Qatar Investment Authority (QIA), предаде БНР.

"Ще започнем преговори с QIA. Те искаха да влязат в преговорите по-рано, но ние казахме, че трябва  да подпишем тази сделка и след това можем да продължим", каза Наги.

"Цената ще бъде добра, по-добра от това, което се съобщава в медиите", той добави.

Авиокомпания „Уиз Еър“постигна с 11% по-нисък въглероден интензитет през финансовата 2023 г.

Междувременно Наги също така посочи, че той и управителят на централната банка Дьорд Матолчи са оставили настрана личните различия, което е знак за намаляване на напрежението между правителството на премиера Виктор Орбан и централната банка на страната.

След ожесточен публичен спор относно икономическата политика, Наги, един от бившите заместници на Матолчи, се срещна с управителя на централната банка през миналата седмица, за да обсъдят политическите цели и се съгласи да проведе повече разговори.

"Не е добре, ако управителят на централната банка и Министерството на икономиката не разговарят помежду си", каза Наги в кулоарите на икономическа конференция. "Ако лидерите разговарят помежду си, това означава още по-силно сътрудничество, което е необходимо за страната и икономиката".

"Загърбихме всички лични различия и гледаме към бъдещето", добави Наги.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
351 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.09 | 15:29

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини