Петролът е напът да запише трети пореден месец с ръст в цените

  • 28 март 2024 10:27

  • 165
  • 0
Петролът е напът да запише трети пореден месец с ръст в цените
© Getty Images

Цените на петрола се повишиха днес в азиатската търговия след две последователни сесии на спад, тъй като инвеститорите преоцениха последните данни за запасите от суров петрол и бензин в САЩ и се върнаха към покупки, предаде Ройтерс.

Фючърсите за май на сорта Брент  от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 31 цента, или 0,4 на сто до 86,40 долара за барел, докато по-активно търгуваният юнски договор се повиши с 32 цента, или 0,4 на сто до 85,73 долара. 

Котировките на американския лек суров петрол с доставка през май се повишиха с 39 цента, или 0,50 на сто до 81,74 долара за барел.

Цените на петрола тръгнаха нагоре след понижението от миналата седмица

И двата показателя са напът да завършат с повишение за трети пореден месец като за март то към момента е 4,5 на сто спрямо февруари.

В предходната сесия цените на петрола бяха подложени на натиск след неочакваното покачване миналата седмица на запасите от суров петрол и бензин в САЩ, водено от нарастването на вноса на суров петрол и слабото търсене на бензин, според данни на Администрацията за енергийна информация, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини