Цената на златото счупи исторически рекорд

  • 21 март 2024 11:33

  • 677
  • 2
Цената на златото счупи исторически рекорд
© Pixabay

Цените на златото скочиха при отварянето на търговията в четвъртък след мрачния коментар на Федералния резерв на САЩ и възможността за поне три намаления на лихвените проценти през годината, съобщава CNBC.

В сутрешните часове на деня цената на априлския фючърс върху златото на борсата Comex (подразделение на New York Mercantile Exchange) бе 2206,7 долара за тройунция. Той нарасна с 2,12% и актуализира историческия рекорд. Борсовата цена на златото счупи предишния рекорд на 6 март. Тогава цената на априлските фючърси на Comex за първи път надхвърли 2153 долара за тройунция. Bloomberg отбелязва, че интересът на търговците към златото е възникнал поради спекулации, че Федералната резервна система на САЩ (FRS) може да премине към понижаване на основния лихвен процент, пише "Фокус". 

Златото е добра инвестиция в следващите 10-15 години, но не е застраховано

Федералният резерв на САЩ публикува резултатите от заседанието си за основния лихвен процент в сряда, 20 март. Регулаторът реши да го запази в диапазона 5,25–5,5% за пети пореден път. Около половината от членовете на Федералния комитет за отворен пазар отбелязаха, че очакват дисконтов процент от 4,5-4,75% до края на годината.

Освен това регулаторът преразгледа оценката си за състоянието на икономиката, като посочи значително увеличение на броя на работните места в САЩ, което предотвратява охлаждането на пазара на труда: търсенето на работници все още надвишава предлагането, отбеляза председателят на Федералния резерв Джером Пауъл. Прогнозата за растеж на БВП на САЩ за текущата година също беше повишена - от 1,4% на 2,1%.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
677 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:44

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­­щ­и­­­ ­м­­­о­м­и­­­ч­­е­­т­­а­­ ­­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­­а­­­т ­-­ X­­1­­­8­­­.­­­F­U­­N

2024.03.21 | 11:35

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини