Петролът поскъпва на фона на силното търсене от САЩ

  • 13 март 2024 10:02

  • 186
  • 1
Петролът поскъпва на фона на силното търсене от САЩ
© Getty Images

Цените на петрола се повишиха в азиатската търговия днес поради очакванията за силно търсене в световен мащаб, включително в най-големия потребител в света - САЩ и след данните за американската инфлация, които не задушиха очакванията, че Управлението за федерален резерв може скоро да започне да намалява лихвите си, предаде Си Ен Би Си. 

Котировките на сорта Брент с доставка през май се повишиха с 36 цента или 0,44 на сто до 82,28 долара за барел. 

Американският лек суров петрол с доставка през април поскъпна с 38 цента или 0,49 на сто до 77,94 долара за барел.

Петролът пое нагоре заради засиленото търсене от водещите потребители

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) се придържа към прогнозата си за силен ръст в търсенето на петрол в световен мащаб - с 2,25 млн. барела на ден през 2024 г. и с 1,85 млн. барела на ден през 2025 г., като същевременно повиши прогнозата си за икономическия растеж през тази година.

Същевременно, давайки друг сигнал за стабилно търсене, запасите от суров петрол и горива в САЩ са намалели през миналата седмица, според пазарни източници, позоваващи се на данни на Американския институт по петрола, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.13 | 15:06

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини