"Волво" отчете спад на продажбите си

  • 05 март 2024 16:20

  • 2944
  • 1
"Волво" отчете спад на продажбите си
©

Шведската автомобилостроителна компания "Волво карс" (Volvo Cars) съобщи днес, че продажбите й са спаднали с 2 на сто през миналия месец на годишна основа (спрямо февруари 2023 г.) до 50 315 нови коли, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Автомобилостроителят посочва, че е реализирал на пазара с 14 на сто повече изцяло електрически коли. Те са съставлявали 22 на сто от общите продажби на автомобили, постигнати от "Волво" в световен мащаб през февруари 2024 г. 

"Волво" се похвали с увеличени продажби на товарните си автомобили

Шведската компания, която е мажоритарно притежавана от китайската автомобилна корпорация "Джийли Холдинг" (Geely Holding Group), посочва, че общият спад на продажбите й идва на фона на по-слабите резултати, постигнати в Китай.

Продажбите на "Волво карс" в азиатската страна са спаднали през миналия месец с 39 на сто спрямо февруари 2023 г. Компанията отдава това на поредицата от празнични дни в чест на Китайската нова година по лунния календар. През тази година те бяха предимно през февруари, посочва Ройтерс.

Продажбите на "Волво карс" са намалели и в САЩ (месечен спад от 7 на сто), но са се повишили с 26 на сто в Европа през февруари 2024 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
2944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.05 | 17:41

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини