Петролните котировки се задържат близо до най-високото си ниво от три седмици

  • 20 февруари 2024 09:20

  • 429
  • 1
Петролните котировки се задържат близо до най-високото си ниво от три седмици
© Pixabay

Цените на петрола останаха относително стабилни в азиатската търговия, като се задържат в близост до триседмични върхове на фона на напрежението в Близкия изток и сигнали за възстановяване на търсенето в Китай, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 11 цента до 83,45 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол с доставка през април се понижиха с 11 цента до 78,35 долара за барел. Мартенските фючърси се повишават с 36 цента в последния ден на търговия за контракта.

Подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен продължиха атаките си срещу корабоплаването в Червено море и протока Баб ал Мандаб, като от петък насам най-малко още четири плавателни съда бяха ударени от дронове и ракети.

"Признаците за по-силно търсене в Китай също повишиха настроенията", пишат анализатори от АйЕнЗет (ANZ) в съобщение до клиентите си, цитирано от Ройтерс.

Приходите от туризъм в Китай скочиха с 47,3 на сто на годишна база и се повишиха над нивата отпреди КОВИД-19 във връзка с честванията на Новата година по китайски стил.

Китай също намали референтната лихва за ипотеки с повече от очакваното, в опит да подкрепи затруднения пазар на имоти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.20 | 13:09

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини