Петролът отстъпи, след като Израел обяви, че е приключил "серия удари" в Газа

  • 12 февруари 2024 10:08

  • 472
  • 1
Петролът отстъпи, след като Израел обяви, че е приключил "серия удари" в Газа
© Getty Images

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, след като Израел обяви, че е "приключил" серия удари в Ивицата Газа, което намали опасенията за сигурността на доставките, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, спаднаха с 43 цента или 0,5 на сто до 81,76 долара за барел.

Американският лек суров петрол намаля с 46 цента или 0,6 на сто до 76,38 долара за барел.

Заради опасения, че конфликтът може да излезе от границите на Газа и да обхване и други части на Близкия изток, през миналата седмица петролът поскъпна с около 6 на сто.

Петролът на ОПЕК надхвърли 80 долара за барел

Израелските военни съобщиха по-рано днес, че са извършили "серия удари" в южната част на Ивицата Газа, и са приключили с атаките. Преди дни премиерът Бенямин Нетаняху отхвърли предложението за примирие на "Хамас".

И докато опасенията за доставките от Близкия изток все още съществуват, добрите новини на петролния фронт от САЩ влияят позитивно на пазарите. Американските енергийни компании са увеличили работещите сонди и кладенци за добив на петрол и природен газ до най-високото им ниво от средата на декември, а през миналата седмица производството достигна отново рекордните 13,3 милиона барела дневно.

Търговията в Азия като цяло е вяла, тъй като много държави на континента, вкл. Китай, Япония и Южна Корея, празнуват лунната Нова година, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
472 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 12:23

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини