Ethereum: предстоят потенциални изненади

  • 07 февруари 2024 15:00

  • 759
  • 1
Ethereum: предстоят потенциални изненади
© Bing Image Creator

Ценовите показатели на Ethereum показват признаци на положителност, което предполага, че настоящият бичи импулс може да има още място за растеж. Въпреки че не успя да затвори над $2,350 през последните 15 дни, скорошното рали на 6 февруари вдъхна надежда сред търговците за по-значително обръщане на тенденцията.

Търговците следят отблизо последиците от неотдавнашното прекъсване на мрежата на Solana и значителните изтичания на Ether от борсите миналата седмица, като се съмняват дали тези събития ще повлияят на цената на Ethereum. Освен това има спекулации дали Ethereum може да се повиши с още 10%, за да си върне нивото от $2650, наблюдавано на 12 януари, пише kriptonovini.bg.

Доминиране на Ethereum в депозитите на DApp

Неотдавнашното прекъсване на мрежата на Solana подчерта предизвикателствата, пред които са изправени конкурентите на Ethereum при поддържането на непрекъсната работа по време на пиково търсене. Анализаторите подчертават доминирането на Ethereum в децентрализираните приложения (DApps), като мрежата държи значителен пазарен дял от 57,8% по отношение на депозити в DApp или обща заключена стойност (TVL), възлизаща на $34,8 милиарда. При включване на решения от слой 2 като Polygon, Optimism и Arbitrum, доминирането на Ethereum се простира до 67,4%.

Въпреки критиките за претоварването на Ethereum и високите такси, данните разкриват значителен брой активни адреси, ангажирани с Ethereum DApps, надхвърляйки 382 490 само през последната седмица. Алтернативите за скалируемост на ниво 2 допълнително увеличават активните адреси, надхвърлящи 2 милиона.

MicroStrategy продължава да купува биткойни

Обменът на Ethereum и потоците на залагане благоприятстват възходящия импулс

Докато показателите на DApp предоставят информация за активността на потребителите, потоците от активи остават решаващ фактор, определящ цената. Последните данни показват значително намаляване на нетните потоци на борсата на Ether, като резервите падат до най-ниските си нива от повече от година. Освен това, потоците от залагане на Ethereum показват рекордно високо ниво от 29,6 милиона ETH, които в момента са заключени в залагане, което сигнализира за възходящо настроение сред притежателите.

Bitcoin срещу Ethereum: Кое има по-висок потенциал за растеж?

Прозрения за пазара на деривати на ETH

Анализът на премиите за фючърси на Ethereum разкрива стабилизирана премия от 7% на 6 февруари, което предполага балансирано търсене между дълги и къси позиции с ливъридж.

По подобен начин пазарите на опции на Ethereum показват неутрално делта изкривяване от 2 февруари, без доказателства за значителен оптимизъм при текущите ценови нива.

Заключение

Докато скорошното рали на Ethereum над $2350 предизвика оптимизъм сред търговците, показателите от пазарите на ETH деривати показват умерено недоверие към текущото ценово ниво.

Въпреки това, ако възходящият импулс на Ethereum продължи, той може да изненада професионалните търговци, потенциално водещи до неочаквани движения на цените в краткосрочен план.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.07 | 16:19

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини