Петролът тръгна нагоре

  • 05 февруари 2024 09:16

  • 657
  • 1
Петролът тръгна нагоре
© Getty Images

Цените на петрола се повишиха в началото на новата търговска седмица в Азия, след като през миналата седмица се понижиха значително, предава Ройтерс.

Това се случва, след като в края на миналата седмица САЩ извършиха удари срещу подкрепяни от Иран групировки в Близкия изток. Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 36 цента или 0,5 на сто до 77,69 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол добавиха 25 цента или 0,4 на сто до 72,53 долара.

Петролът поскъпва под натиска на геополитическото напрежение

И двата бенчмарка приключиха миналата седмица със спад от около 7 на сто. В петък котировките се понижиха с 2 на сто, след като по-силните от очакваното данни за работните места в САЩ дадоха основания на инвеститорите да заложат, че Управлението за федерален резерв (УФР) може да започне да намалява лихвените проценти по-късно от очакваното, допълва Ройтерс.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
657 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.05 | 10:59

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини