Nike готви съкращения в опит да спести 2 милиарда долара

  • 22 декември 2023 17:12

  • 1041
  • 1
Nike готви съкращения в опит да спести 2 милиарда долара
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Компанията за спортно облекло и екипировка "Найки" (Nike) обяви, че планира да спести до 2 милиарда долара за срок от три години посредством автоматизация, актуализация на гамата продукти и намаляване на персонала, като мащабът не е уточнен, предаде Франс прес.

Във връзка с публикуването на резултатите за второто тримесечие на финансовата година, американската компания уточни в комюнике от късно снощи, че по-голямата част от икономиите ще бъдат "инвестирани във финансирането на бъдещия растеж, ускоряване на иновациите и мащаба, които ще генерират дългосрочна доходност".

Производителят на играчки "Хасбро" съкращава още 1100 служители

"Виждаме изключителна възможност за генериране на дългосрочен растеж на доходността", коментира шефът на "Найки" Джон Донахю, цитиран в комюникето. 

През второто тримесечие, приключило на 30 ноември, "Найки" е осъществили оборот от 13,39 милиарда долара (+1 на сто ) и чиста печалба от 1,58 милиарда долара, което е скок с 19 на сто на годишна основа, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 20:44

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини