Германският производител на автомобилни части "Бош" съкращава 1500 работни места

  • 11 декември 2023 12:56

  • 859
  • 1
Германският производител на автомобилни части "Бош" съкращава 1500 работни места
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Германският производител на автомобилни части "Бош" (Bosch) планира сериозни съкращения в подразделението си за двигатели, предава ДПА, цитирани от БТА. Компанията предвижда орязването на 1500 работни места в администрацията и в отделите за развитие и продажби, според неин говорител. Съобщението идва, след като сп. "Аутомобилвохе" писа за възможни съкращения на персонал.

Като основна причина за намаляването на работната сила се посочва преходът от двигатели с вътрешно горене към електромобили, който по думите на говорителя на "Бош" ще оказва все по-сериозно въздействие върху целия сектор.

Проблемите на глобалната икономика, упорито високата инфлация и недобрите валутни курсове задълбочават проблемите на компанията, посочва още ДПА.

"Ролс-Ройс" съкращава до 2500 работни места

Съкращенията ще засегнат най-вече работещите в заводите на "Бош" в югозападните германски градове Фойербах и Швибердинген.

Като цяло "Бош" ще се стреми да спази сделката, постигната със синдикатите миналото лято, която изключва принудителни съкращения на персонал до края на 2027 г.

Последвайте канала на

Калина Христова
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.11 | 14:58

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини