Обезщетенията за безработица в САЩ с двугодишен връх в средата на ноември

  • 30 ноември 2023 18:14

  • 311
  • 1
Обезщетенията за безработица в САЩ с двугодишен връх в средата на ноември
© Getty images (архив)

Броят на американците, подали молби за помощи при безработица, се е увеличил през миналата седмица, като свободните работни места в САЩ започват да намаляват заради поскъпналото кредитиране, което от своя страна води до свиване на бизнеса на фирмите, предаде АП, цитирана от БТА.

Молбите през седмицата, приключила на 25 ноември, са се увеличили със 7000 до сезонно коригираните 218 000 заявления, обяви днес министерството на труда във Вашингтон.

През седмицата, приключила на 18 ноември, общо 1,93 милиона американци са получавали традиционните обезщетения за безработица. Броят им, които се е увеличили с около 86 000 за седмица, е най-високият за последните две години.

Данните показват, че пазарът на труда в САЩ започва да предлага по-малко работни места на фона на спад в търсенето на стоки и услуги поради поскъпването на кредитирането.

Пазарът на труда се наблюдава внимателно от Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, което повиши многократно лихвените проценти след март 2022 г., за да снижи инфлацията.

Фич понижи оценката си за дълга на САЩ, Белият дом не е съгласен

Последвайте канала на

Валери Зайцев
311 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 20:31

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини