Петролът поевтинява в азиатската търговия

  • 24 ноември 2023 10:35

  • 198
  • 0
Петролът поевтинява в азиатската търговия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, продължавайки спада си от предходната сесия, заради спекулации около споразумението за по-нататъшни съкращения на добивите от ОПЕК+, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, бяха надолу с 6 цента или 0,07 на сто до 81,36 долара за барел. Американският лек суров петрол поевтиня с 66 цента или 0,86 на сто до 76,44 долара за барел. Вчера нямаше сделки за контракта в САЩ, тъй като страната отбеляза Деня на благодарността.

И двата сорта обаче са напът да отбележат първото си седмично покачване от пет седмици, подкрепени от очакванията, че ОПЕК+ може да намали предлагането, за да балансира пазарите.

13-те страни от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и 10 техни съюзници, които заедно формират ОПЕК+, изненадаха пазара тази седмица, като съобщиха, че ще отложат срещата си с четири дни – за 30 ноември, тъй като страните се опитват да постигнат консенсус относно квотите за производство.

"Най-вероятният резултат сега изглежда е удължаване на съществуващите съкращения", смята анализаторът на Ай Джи (IG) Тони Сикамор.

Петролът на ОПЕК се задържа над 84 долара за барел

Последвайте канала на

Десислава Станева
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини