Петролът поскъпва леко днес, но котировките вървят към второ седмично понижение

  • 03 ноември 2023 09:12

  • 697
  • 1
Петролът поскъпва леко днес, но котировките вървят към второ седмично понижение
© Getty Images

С лек ръст е цената на петрола в днешната търговия в Азия, но суровината е напът да отчете втора поредна седмица с понижена стойност, предаде Ройтерс. Това се случва на фона на намалели опасения на инвеститорите за ограничаване на доставките от Близкия изток, както и заради перспективите за потреблението на суровината в Китай, които остават неясни, след публикуван нов доклад за икономическата активност.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 29 цента или 0,3 на сто до 87,14 долара за барел.

Петролът на ОПЕК падна под 89 долара за барел

Котировките на американския лек суров петрол поскъпнаха с 36 цента или 0,4 на сто до 82,82 долара за барел.

Производствената дейност в Китай неочаквано се сви през октомври, отбелязва Ройтерс. Официалният индекс на мениджърите по покупките (PMI) падна до 49,5 през октомври от 50,2, падайки обратно под нивото от 50 пункта, разграничаващо свиването от разширяването, показват данни от националната статистика на страната.

В петък проучване на частния сектор показа, че дейността в областта на услугите в Китай се е разширила с малко по-бързи темпове през октомври, но продажбите са нараснали с най-слабия темп от 10 месеца, а заетостта е в застой, тъй като бизнес доверието е намаляло.

И двата контракта поскъпнаха повече от 2 долара за барел вчера, но въпреки това сортът Брент е напът да отчете седмични загуби от около 4 на сто, докато американският лек суров петрол върви надолу с 3 на сто спрямо нивото си от края на миналата седмица.

Петролът на ОПЕК падна до 91 долара за барел

Най-големият износител на петрол Саудитска Арабия се очаква да потвърди отново удължаването на своето доброволно намаляване на добива на петрол от 1 милион барела на ден поне до декември, въз основа на очакванията на анализаторите, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.03 | 10:32

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:------>> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини