Потребителското доверие в Турция се повиши до тримесечен връх

  • 23 октомври 2023 13:42

  • 730
  • 0
Потребителското доверие в Турция се повиши до тримесечен връх
©
Слушай новината Слушай новината

Потребителското доверие в Турция се повиши за втори пореден месец през октомври, сочи проучване, проведено в сътрудничество с Турския статистически институт и Централната банка на Република Турция в понеделник, съобщи ДПА.

Индексът на потребителското доверие се повиши до тримесечен връх от 74,6 през август спрямо 71,5 предходния месец. Въпреки това стойност под 100 сигнализира за песимистична перспектива, отбелязва агенцията.

И четирите подиндекса на потребителското доверие са се подобрили през октомври в сравнение със септември. Индексът, измерващ текущото финансово състояние на домакинствата, се е покачил до 59,7 (от 56,2). Очакванията на домакинствата за собственото им финансово състояние през следващите дванадесет месеца са се повишили от 68,9 на 72,6. Очакванията по отношение на общата икономическа ситуация през годината също са се засилили през октомври, като индексът е нараснал от 68 до 72,9. Индикаторът, измерващ разходите за дълготрайни стоки през следващите 12 месеца, се е увеличил до 93,2 (от 92,7).

Цените на основни храни и продукти падат с до 50 процента в някои супермаркети в Турция

Последвайте канала на

Калина Христова
730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини