БАБХ иззе над 600 кг месни продукти от частен производител без разрешително

  • 19 октомври 2023 18:53

  • 8158
  • 3
БАБХ иззе над 600 кг месни продукти от частен производител без разрешително
© Bulphoto (архив)

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пловдив спря дейността на незаконни производствен обект за колбаси и магазин в град Раковски при съвместна акция с полицията и НАП.

При внезапна проверка е установено, че в частен имот са обособени помещения с хладилни камери за производство на месни продукти от червени меса. В хладилните камери и пред тях са намерени замразено телешко месо, замразена сланина, охладени кебапчета, охладено мляно месо, охладени кюфтета, наденица в обвивка, колбас в обвивка, буркани с варено свинско месо, в общо количество 648 кг и подправки в общо количество  26,5 кг. Храните са без етикети, без идентификационна маркировка и без документи за произход. Обектът не е регистриран, съгласно Закона за храните.

Само БАБХ има право да оповестява резултати от проверка за качеството на хранителните продукти в мрежата

За установените нарушения на собственика са връчени разпореждане за спиране на цялата дейност,  разпореждане за забрана, разпореждане за насочване за унищожаване на храните, налични в обекта, както и покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

В хода на друга проверка в обект тип магазин е установено, че работи без регистрация по Закона на храните. В обекта не са установени храни с изтекъл срок на годност. На оператора е съставен акт за установяване на административно нарушение и разпореждане за спиране на цялата дейност. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8158 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.19 | 21:42

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.19 | 20:09

2
Суджука е за ББорисов.Има семейство,който го снабдява със всичко.

2023.10.19 | 19:32

1
То едно време на село си произвеждахме повече бе п,о,м,и,я,р,и.

Добави коментар

Водещи новини