Инвеститорски апетит към риска покачва цените на петрол

  • 02 октомври 2023 09:19

  • 696
  • 1
Инвеститорски апетит към риска покачва цените на петрол
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес и покриха частично загубите от петък, като инвеститорите се фокусират върху затегнатите доставки и върху сделката от последната минута, дала възможност на федералните служби в САЩ да продължат да работят нормално, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 18 цента или 0,2 на сто до 92,38 долара за барел, след като в петък загуби цели 90 цента.

Американският лек суров петрол поскъпна със 23 цента или 0,3 на сто до 91,02 долара за барел след загуба от 92 цента в петък.

И двата сорта повишиха цената си с близо 30 на сто през третото тримесечие под натиска на затегнатите доставки и прогнозите за дефицит през последните месеци на годината, заради ограниченията на добивите от страна на Саудитска Арабия и Русия.

Петролът поскъпва заради намаляването на американските резерви и затегнатите доставки

В сряда има среща на представителите на страните от ОПЕК+, но вероятността за промяна на тази политика е малка, посочват за Ройтерс четирима запознати източници от картела.

Последвайте канала на

Калина Христова
696 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.02 | 13:47

1
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy

Добави коментар

Водещи новини