Британски оръжеен концерн набра поръчки за 84 млрд. долара покрай войната в Украйна

  • 03 август 2023 10:48

  • 1090
  • 3
Британски оръжеен концерн набра поръчки за 84 млрд. долара покрай войната в Украйна
©
Слушай новината Слушай новината

Британският военно-промишлен концерн BAE Systems, благодарение на войната в Украйна, спечели рекорден пакет от поръчки за 84 милиарда щатски долара. Основните нови клиенти са страни, които превъоръжават и попълват арсеналите си след прехвърлянето на оръжия в Украйна. BAE Systems отчете рекорден брой поръчки в сряда с коригирана прогноза за печалбите за тази година, съобщи британският вестник Times.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13609

Само през последните шест месеца концернът е получил поръчки за 26,5 млрд.долара, включително поръчка за стотици бойни машини за 2,2 млрд долара от Чехия, поръчка за 4,6 млрд. долара за поддръжка на изтребители "Тайфун" от Саудитска Арабия и 3 млрд.долара - от самата Великобритания за нови подводници.

Освен това британското министерство на отбраната по-рано поръча 155-милиметрови снаряди и други боеприпаси на стойност 355 млн. долара от BAE Systems за да замести предоставените на Украйна.

Поръчките от самата Украйна са малки на общия фон, но BAE Systems по-рано обяви, че ще построи там център за производство и ремонт на танкове и артилерия, а ръководителят на концерна Чарлз Уудбърн каза в сряда, че работата по този център напредва: докато се водят преговори за откриване на представителство, а след това британците възнамеряват да започнат работа с местен партньор.

Руски политолог: Докато Путин е на власт, война ще има

BAE Systems произвежда широка гама оръжия, от атомни подводници и изтребители "Тайфун" до боеприпаси.

Последвайте канала на

Калина Христова
1090 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Президент САЩ е президент на Русия през 1991-годин

2023.08.03 | 19:04

2
Патриоти на сегашна Русия волнуват само избори в САЩ! Президент САЩ и премиер много-влияе на "независима руската" икономика и вътрешна и внъшна политика! САЩ виновни! И Европа също!

2023.08.03 | 20:26

3
Лайнар, превод от руски с гугъл не минава. Говнояд, иди на xyй.

2023.08.03 | 15:08

1
Пише три коментари, а има само два

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини