Цените на петрола се понижават

  • 22 март 2023 08:50

  • 400
  • 1
Цените на петрола се понижават
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Цените на петрола намаляха в ранната азиатска търговия, след два поредни дни на ръстове, тъй като доклад показа, че американските запаси от суров петрол са се увеличили неочаквано през миналата седмица - знак, че търсенето на горива може да отслабва, съобщи Ройтерс.

Котировките на сорта Брент, които се повишиха с над 3 на сто тази седмица, спаднаха с 37 цента, или 0,5 на сто, до 74,95 долара за барел към 06:00 часа бълг. време.

Петролът на ОПЕК се срина под 71 долара за барел

Цената на американския лек суров петрол загуби 39 цента или 0,6 на сто до 69,28 долара за барел.

Запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с около 3,3 милиона барела през седмицата, приключила на 17 март, казаха източници, позовавайки се на данни на Американския петролен институт (API). Противно на това, експерти, анкетирани от Ройтерс, предвиждаха петролните запаси да намалеят с около 1,6 милиона барела.

Същевременно пазарите следят днешната среща на Управлението за федерален резерв (УФР). Очаква се президентът на институцията Джером Пауъл да представи нови икономически прогнози, както и да даде насоки за предстоящите действия, които централната банка планира да предприеме, за да повиши лихвените проценти и обуздае инфлацията.

Миналата седмица цените на петрола отчетоха най-значителните си спадове от месеци насам, след като банкови фалити разтърсиха САЩ. Спешното спасяване на швейцарската банка "Креди сюис" (Credit Suisse) през уикенда помогна за съживяването на цените на петрола, пише БТА.

Цветелина Кирилова
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.22 | 12:06

1
Къде се понижават?

Добави коментар

Водещи новини