Делегати от ОПЕК+ очакват организацията да запази нивата на петролен добив на предстоящата си среща

  • 30 януари 2023 17:26

  • 426
  • 0
Делегати от ОПЕК+ очакват организацията да запази нивата на петролен добив на предстоящата си среща
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

На предстоящата среща на министрите на енергетиката от ОПЕК и техните партньори, с които заедно образуват групата ОПЕК+, вероятно ще бъде препоръчано на страните да запазят текущото ниво на петролния си добив, са казали пред Ройтерс двама делегати от организацията.

Очаква се министрите от ОПЕК и техните колеги, сред които и руският енергиен министър, да проведат виртуална среща в сряда, 1 февруари. Панелът на ОПЕК +, наречен Съвместен министерски комитет за наблюдение (JMMC), може да поиска цялостна среща на ОПЕК+, ако реши, че има нужда от такава.

Заседанието на Съвместния министерски комитет за наблюдение трябваше да последва утрешната среща на Съвместния технически комитет (JTC) на организацията. Тя обаче е отменена, са казали трима източника от петролния картел пред Ройтерс.

Петролът на ОПЕК държи цена от над 84 долара за барел

Съвместният технически комитет дава препоръки на Съвместен министерски комитет за наблюдение и на срещата на министрите на ОПЕК+.

Междувременно ръководителите на двата най-големи производителя на "черно злато" в ОПЕК+, руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман проведоха телефонен разговор, за да обсъдят сътрудничеството си в рамките на групата, съобщи Кремъл в изявление, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини