Допълнително финансиране за бизнес проекти в Кипър през 2023 г.

  • 07 ноември 2022 13:31

  • 243
  • 1
Допълнително финансиране за бизнес проекти в Кипър през 2023 г.
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

С над 40% се увеличават средствата, отпускани от държавата през 2023 г. за реализацията на проекти за развитие на бизнеса, съобщи министърът на енергетиката, търговията и промишлеността Наташа Пилиду при обсъждането на проектобюджета за догодина.

Допълнителното финансиране е свързано със стратегическите цели за бърз преход към зелена икономика, модернизация на кипърските компании, цифровизация на всички услуги, предоставяни на гражданите и бизнеса, подчерта министър Наташа Пилиду.

Икономическото министерство е обявило досега или ще обяви до края на декември програми за субсидиране на фирми, надхвърлящи 330 млн. евро за последните две години, отчете тя.

За догодина са планирани още над 120 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за бизнеса.

Над 11 млн. евро са заложени за подкрепа на планове за кръгова икономика, преработка на селскостопанска продукция, енергоспестяване.

През следващата година ще започне и програма на стойност 3 млн. евро за субсидиране на кипърския износ.

Кипърското правителство одобри план за стимулиране на авиокомпаниите

Повече от 585 млн. евро от национални и европейски фондове ще бъдат отпуснати в Кипър като стимули за домакинствата и бизнеса да инвестират в зелена енергия през периода до 2027 г., посочи министър Наташа Пилиду.

Десислава Станева
243 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кремълският Чикатило

2022.11.07 | 15:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Вова, на 72 години съм, но се пиша на 70) Гей секс модел 40+) Обичам да събирам руZките земи) Моля, оценете усилията ми за световен мир на ➤ kremlin.ru

Добави коментар

Водещи новини