Петролът поскъпва

  • 20 октомври 2022 18:29

  • 636
  • 1
Петролът поскъпва
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Петролните фючърси поскъпнаха след информация, че китайските власти обсъждат известно облекчаване на строгите COVID ограничения, което би трябвало да доведе до повишаване на икономическата активност в най-големия вносител на петрол в света.

Стратегията на Китай за "нулев COVID", която разчита на масови тестове и строги локдауни за гасене на възникващите коронавирусни огнища, може да претърпи известни облекчения. Управляващите в Пекин обсъждат дали да намалят времето, което хората, пристигащи в страната, трябва да прекарат в задължителна карантина от 10 на 7 дни, според източници, запознати с разговорите, цитирани от Блумбърг. Евентуалната промяна в досегашната Covid политиката ще трябва да бъде одобрена от висшите ръководители, така че все още може да бъде променена или изобщо да не бъде въведена, посочи един от източниците, съобщава БНР.

Петролът тръгна нагоре

Това води отново до превес на опасенията, свързани с по-ограниченото глобално предлагане на петрол, което е подкрепа на поскъпването на черното злато, над страховете от надвиснала световна рецесия, която да ограничи петролното търсене и потребление и респективно цените

Към 18,00 часа българско време декемврийските фючърси на петрол Брент поскъпват с 1,4% към 94 долара за барел, докато ноемврийските фючърси на американския лек суров петрол WTI се повишават с 2% към 87,50 долара за барел.

Петролът е на път да поскъпне за втора поредна сесии на търговия, след като в сряда петролните фючърси се повишиха като реакция на данни за спад на складовите запаси на суров петрол в САЩ през последната седмица, докато също вчера президентът Джо Байдън обяви освобождаването на още 15 милиона барела суров петрол от Стратегическия петролен резерв - последният транш от освобождаването на общо 180 милиона барела през последните няколко месеца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
636 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.20 | 19:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини