Капацитетът на Японските авиолинии надвишава търсенето заради ковид ограниченията

  • 13 септември 2022 10:52

  • 402
  • 0
Капацитетът на Японските авиолинии надвишава търсенето заради ковид ограниченията
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Японските авиолинии (Japan Airlines - JAL) оперират с 65 на сто от предпандемичния си международен капацитет, тъй като рестрикциите за КОВИД-19 ограничават търсенето до едва около 40 на сто от предпандемичните равнища. Това съобщи днес високопоставен източник, цитиран от Ройтерс.

На вътрешния пазар авиопревозвачът оперира със 100 на сто от предпандемичния си капацитет, въпреки че търсенето е около 80 на сто от съответните равнища, каза Акихиде Йогучи, вицепрезидент за стратегически проучвания за Азиатско-тихоокеанския регион.

"Търсенето на вътрешни полети се възстановява по-бързо от това на международните, както на много други пазари", каза той на пресконферениця на Центъра за авиация (CAPA).

Търсенето на международни пътувания в Япония е затруднено и от необходимостта туристите да получат визи и да имат резервации  в туристически агенции. Освен това има дневен таван за броя на входящите пътници.

Япония и САЩ ще проведат среща на върха през септември

Японското правителство планира да премахне изискването за туристически визи за някои страни като част от по-нататъшното смекчаване на граничния контрол, информира вчера Фуджи нюз нетуърк. Премиерът на Япония Фумио Кишида може да реши още тази седмица за смекчаване на изискванията, което ще позволи на туристите да посещават Япония, без да прибягват до услугите на туристическа агенция, съобщи Фуджи нюз нетуърк.

Япония не изискваше преди пандемията туристически визи от гражданите на 68 страни и региони, припомня агенцията.

Последвайте канала на

Калина Христова
402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини