КРИБ се срещна с посланици и дипломати в България на страните от Европейския съюз

  • 29 юни 2022 12:42

  • 404
  • 1
КРИБ се срещна с посланици и дипломати в България на страните от Европейския съюз
©
Слушай новината Слушай новината

Управителният съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) се срещна днес с посланици и дипломати в България на страните от Европейския съюз на бизнес-закуска.

„За мен е изключително удоволствие и чест да Ви приветствам от името на ръководството и членовете на КРИБ на днешната среща, чрез която подновяваме една дългогодишна традиция, прекъсната от пандемията“, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в началото на срещата. „Днес ще продължим редовния обмен на мнения и виждания за текущото икономическо и социално-политическо развитие в България, инвестиционния климат и възможностите за развитие на бизнеса в контекста на европейските перспективи“.

В срещата участваха посланиците в България на Германия, Гърция, Дания, Нидерландия, Полша, Румъния и Чехия, заместник-посланикът в България на Словакия, както и дипломати от посолствата на Испания и Италия. Като член на ръководството на КРИБ присъстваше и представител на Конфиндустрия България, организацията на италианския бизнес в България.

Кирил Домусчиев преизбран за председател на КРИБ

По време на бизнес-закуската беше представена новата двуезична публикация на КРИБ „Макроикономически монитор“, която прави преглед на ключови макроикономически показатели на България и дава прогноза за тенденциите през следващите 6-12 месеца.

В края на срещата беше постигната договореност диалогът между КРИБ и дипломатите от ЕС в България да продължи, наред с представяне на периодичен анализ на макроикономическата обстановка в страната.

Novini.bg
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
илон

2022.06.29 | 12:49

1
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер

Добави коментар

Водещи новини