Аксесоарите – детайлите, без които домът не може

  • 29 юни 2022 12:24

  • 5232
  • 1
Аксесоарите – детайлите, без които домът не може
©
Слушай новината Слушай новината

Аксесоарите са онази част от интериора, която придава индивидуалност и чар на дома. Това са детайлите, които разказват за хората и в които се крие уютът.

Ваза с цветя за трапезата, меки и цветни декоративни възглавнички в дневната, изящен свещник в антрето – идеите и вдъхновението за декорации са неизчерпаеми. Аксесоарите са „домашния инструмент“, с който изразяваме личността и настроението си и затова няма правило що се отнася до това как ще ги съчетаем. Как обаче можем да подберем аксесоарите си така, че да подчертават красотата на интериора ни у дома? Тук ти даваме няколко съвета за важни акценти при декорацията.

Растения и цветя

Колкото повече растения, толкова по-добре. Това казват и интериорните дизайнери за последните тенденции в обзавеждането. Природата много ни липсва, когато сме затворени в пределите на града, затова енергията на цветята и растенията у дома е често търсена при обзавеждането на дома. Да изберем правилното растение за нашия дом е важно, но също толкова важно е и да изберем съда, в който да го поставим – за максимален ефект.

Това е нашето вдъхновение за детайл на работното ти бюро: 

Пердета и завеси

Пердетата и завесите играят голяма роля в създаването на различно настроение. Завесите от пода до тавана внасят усещане за величие. Бамбуковите щори пък могат да филтрират дневната светлина по успокояващ и мек начин. Принтът и цветът на пердетата могат да добавят блясък и да направят така, че прозорците да се превърнат във фокусна точка в стаята.

За уединение, за филтриране на светлина или просто за приятен облик – пердетата и завесите са едни от онези аксесоари за стая, които пренасят интериора на следващо ниво и правят така, че стаята да бъде „завършена“.

Светлината е важна

От подови и настолни лампи до впечатляващи полилеи – осветителните тела са един от елементите, които внасят уют и настроение във всяка стая. Според това какво усещане искате да носи стаята, е хубаво да изберете подходящото за целта осветително тяло. Ако се стремите към по-задушевна и уютна атмосфера, можете да заложите на източници с по-мека и топла светлина. Относно дизайна - не се страхувайте да експериментирате. Абажурите могат да се сменят, а полилеите и висящите лампи могат напълно да променят енергията в една стая.

Килими

Още един детайл, който може да направи любимото ни място – домът – още по-уютно, са килимите. Понякога ги избягваме, тъй като имат нужда от повече почистване, но пък красотата и уютът си заслужават усилието. Малка хитрина, ако нямате нов впечатляващ под –  килимите са идеалният начин да маскирате този недостатък.

Според избора и останалия интериор, килимите могат да служат както като фокусна точка, така и като мек фон, върху който да изпъкнат други елементи. Ето едно наше предложение, което привлича погледите:

Метален завършек

Добавянето на елементи с метален завършек ще ви помогне да създадете луксозен вид и елегантен облик на всяка стая. Както с всичко обаче, е добре да не прекалявате. Огледало със златен кант, месингова маса, няколко фини декорации от сребро - това може да ви помогне да направите така, че стаята да изглежда още по-стилна. Добре е обаче да мислите минималистично. Трябва ви малко, за да получите много.

 

Декоративни елементи за всеки вкус и стил можете да намерите в Деко зоната на Мебели Виденов. От спално бельо, през осветителни тела, огледала, та чак до свещници и сувенири – ще се потопите в богато разнообразие от аксесоари за дома. Открийте повече тук.

Novini.bg
5232 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.29 | 12:53

1
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер, какво от тези неща помага срещу това???

Добави коментар

Водещи новини