Евростат: От целия ЕС е най - евтино в България

  • 22 юни 2012 12:38

  • 1835
  • 4
Евростат: От целия ЕС е най - евтино в България
©

През 2011 година цените на потребителските стоки и услуги са варирали значително между отделните страни от ЕС, като най-ниски са били в България, сочат данни на „Евростат”.

Най-високи са били цените в Дания – 142% от средното за ЕС. След нея се нареждат Швеция, Финландия и Люксембург.

През миналата година най-ниски са били цените на потребителските стоки и услуги в България – 51% под средното за ЕС.

През 2011 година най-евтини са били храните и безалкохолните напитки в България, а най-скъпи в Дания. Най-евтини са били и дрехите в страната ни, а най-скъпи в Швеция.

Данните на Евростат сочат, че алкохолът и тютюневите изделия са били с най-ниски цени в Унгария, а България е на второ място. По отношение на електрониката цените са били най-ниски в Полша. В България са и най-ниските цени в ресторантите и хотелите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1835 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.31 | 13:07

4
чак сега разбрах защо гетото до нас е пълно с нелегални датчани

2013.05.31 | 13:07

3
Единствените неща, които в България безапелационно са по-евтини, отколкото в ЕС, това са цигарите, алкохола и дрехите. А дрехите са по-евтини просто защото абсолютно всичко е внос от Китай. Живял съм в Германия и Испания. Хранителните им стоки са по-евтини, лекарствата са им по-евтини, ток, вода, отопление - в пъти по-евтини. Не знам нашият статистически институт с какви лъжовни данни снабдява Евростат? Ако дават тръжните цени на стоките без ДДС, а от Евростат да си мислят (да ги заблуждаваме), че им даваме цени на дребно - възможно е и да стигнат до такъв извод.
;)

2013.05.31 | 13:07

2
интересно дали установиха,че в българия са и най ниските заплати и за доста хора ресторантите са им скъпи
ha

2013.05.31 | 13:07

1
с най–ниските заплати,с най–ниска покупателна способност и цени на основните хранителни продукти,които са почти наравно с тези в италия..ммммммм,направо за завиждане.Господ вижда!Иронията,цинизма и сарказма ви няма да продължава безкрайно.

Добави коментар

Водещи новини