Връчиха наградите "Зелена България"

  • 21 юни 2012 09:20

  • 1808
  • 0
Връчиха наградите "Зелена България"
©

На официална церемония министрите на екологията, финансите и икономиката връчиха наградите на фирмите с най-високи резултати в кампанията "Зелена България", финансирана по оперативна програма "Околна среда", съобщава БНТ.

30 фирми са кандидатствали във второто издание на кампанията "Зелена България". Участниците освен задължителните дейности по опазване на околната среда са се наели и с доброволни инициативи.

Грижата за околната среда, запазването на нашата природа не може да е еднократен акт. Не е възможно в рамките на един мандат, на едно правителство да се свърши тази огромна работа, която вече вършим и която още повече предстои да завършим, каза Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, министър на околната среда и водите.

Девет компании получиха престижна награда за зелен бизнес. Те бяха разпределени в три категории - малък, среден и голям бизнес.

Специален приз за естетизация на прилежащата територия получи многопрофилна болница "Св. Георги" в Пловдив. Нейният шеф проф. Карен Джамбазов беше категоричен, че хармонията с природата е хармония в душите ни, а това означава по-добро здраве.

Последвайте канала на

1808 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини