Петролът поевтиня в азиатската търговия

  • 08 април 2022 10:04

  • 503
  • 1
Петролът поевтиня в азиатската търговия
© Novini.bg

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия днес, като се очаква да приключат седмицата със спад от около 3 на сто на фона на инициативата за освобождаване на количества от резервите на големите страни потребители в опит да се компенсира намаляването на доставките от Русия, информира Ройтерс. 

Фючърсите на сорта Брент, който е референтен за Европа, отстъпиха 55 цента или 0,6 на сто до 100,3 долара за барел. след като в сутрешната търговия прибавиха над 1 долара. 

Американският лек суров петрол загуби 34 цента или 0,4 на сто до 95,67 долара за барел.  

Южна Корея ще освободи 7,2 млн. барела петрол от резерва си

Според анализатори извънредното освобождаване на петролни резерви, което би трябвало да достигне около 1 млн. барела дневно от май до края на годината, може да ограничи растежа на цените в краткосрочен план, но няма напълно да покрие обема, който ще бъде загубен, ако повече страни наложат санкции срещу Москва заради инвазията в Украйна. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.08 | 20:25

1
КРАЙ НА МИЗЕРИЯТА !!! БЪЛГАРСКА ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ С “БУЛГАР БРАУН ГАЗ“ “ТЕХНОЛОГИЯ ЗА БРАУНОВ ГАЗ И ПОЛИМЕТАЛИ ОТ МОРСКА ВОДА “ ОТ ИНЖ. ЧАВДАР КАМЕНАРОВ И ИНЖ. ПЛАМЕН КАМЕНАРОВ !!! ИЗЛИЗА ЧИСТА ПИТЕЙНА ВОДА !!! БРАУНГАЗ УНИЩОЖАВА БИТОВИ И РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ !!!

Добави коментар

Водещи новини