Нов скок на цената на хляба в Бургаско

  • 27 януари 2022 14:00

  • 896
  • 2
Нов скок на цената на хляба в Бургаско
© gettyimages

Ново поскъпване на цената на хляба с 20% предстои в Бургас. Това каза председателят на Сдружението на хлебопроизводителите в града Димитър Людиев. 

Първото поскъпване на цената беше в средата на декември, но заради три пъти по-високите цени на тока и газта сега предстои нова промяна в ценовата политика. 

Цената на хляба скача с 20%

Въпреки компенсациите, които изплати правителството за месеците октомври и ноември, заради високите цени на тока в Бургас цената на хляба скочи с 20% преди Коледа. Така най-евтиният и най-търсеният хляб от 1 лев стана 1,30 лева. Сега хлебопроизводителите подготвят нова промяна с още 20% и цената трябва да прескочи шоковата бариера от 1,50 лева, казва Людиев пред БНР. 

Изплащането на компенсации за един месец не решава проблема, заяви той и посочи като пример, че операторите не разсрочват сметките за ток и газ, а искат веднага да се платят.

В малката пекарна, в която с много любов Деница Георгиева прави занаятчийски ръчен хляб с квас, цените също са тръгнали нагоре. За да компенсира високите сметки за ток, тя стои на студено, без да включва отоплителни уреди в пекарната. Иска се голям ентусиазъм, за да се занимаваш с бизнес в България, споделя тя. 

Нови по-високи цени на хляба се очакват от началото на месец февруари. Така от един 1,30 лева сега цената ще скочи на над 1,50 лева. 

Мая Йорданова
896 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.27 | 17:12

2
ГЛАСУВАХТЕ ЗА ПРОМЯНА, ЕТО ВИ ПРОМЯНА !!!

2022.01.27 | 14:09

1
Важното е да сме живи и здрави

Добави коментар

Водещи новини