Проверяват качеството на горивата в бензиностанциите в София

  • 14 октомври 2021 12:38

  • 431
  • 2
Проверяват качеството на горивата в бензиностанциите в София
© Pixabay

Съвместната акция  е осъществена вчера на територията на гр. София и областта за проверка произхода и качеството на течните горива, изправността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в реално време към органите по приходите, спазване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен произход, както и осъществяваната търговска дейност на инспектираните обекти. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на извършените проверки са били издадени конкретни предписания, свързани с дейността на обектите, съставени са актове за извършени административни нарушения -  липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

Предстои да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с изискванията за качество на течните горива. За отклонение от предвидените норми, наложената глоба може да достигне до 50 хиляди лева.

Есента може да има недостиг на горива в България

ГДНП продължава работата по случая, планират се системни аналогични проверки.

Снимка: МВР

Борислава Бибиновска
431 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОКО

2021.10.14 | 13:21

2
ГОРИВАТА (ако може да ги наричаме горива ) СА БОКЛУК С КОЙТО СИ ТРОШИМ ТРОШКИТЕ ОТ ЕВРОПА , НЯМА КОНТРОЛ ВИЖТЕ ГЪРЦИЯ , ТУРЦИЯ ИЛИ РУМЪНИЯ ТАМ Е ДРУГА БИРА
????

2021.10.14 | 13:04

1
А, защо САМО в София?!

Добави коментар

Водещи новини