Хлябът в Шумен поскъпна с 10-15 стотинки от началото на месеца

  • 08 септември 2021 14:58

  • 577
  • 1
Хлябът в Шумен поскъпна с 10-15 стотинки от началото на месеца
© pixabay

Хлябът в Шумен е поскъпнал от началото на месеца. Повишение има и при някои закуски и сладкарски изделия.

До края на годината производители и търговци прогнозират нов скок в цената на хляба, която според Браншовия съюз на хлебарите и сладкарите към момента не във всички градове е увеличена.

Житото в изобилие, хлябът поскъпва

Между 10 и 15 стотинки е поскъпнал хлябът от първи септември в Шумен. Това показа проверка на Радио Шумен в няколко хранителни обекта.

Синан Камберов от Русе, съсобственик на фирма за производство на хляб и сладкарски изделия обясни: „Една от основните причини за поскъпването е увеличението на цената на тока. Аз не съм потребител, а производител на хляб и гледам цената на брашното. Брашното се покачва към нас и естествено ние вдигаме крайната цена към магазини и вериги. Тук имаме нови цени на газта и, както се очаква - ново поскъпване на хляба.

Ето и реакцията на шуменци за поскъпването: „Напоследък се наблюдава много голяма инфлация на всичко, но не знаем защо заплатите си стоят на същото ниво. Очакваме, може би поне аз, някаква реакция от работодателите съвсем скоро, но в крайна сметка и ние трябва да ядем хляб. Ами честно казано аз рядко купувам хляб и доста често си правя, имам си пекарна, но пък брашното поскъпна.“

„То не само хляба, всичко поскъпна. При положение, че има толкова много добиви за мене не е нормално да се вдига, това е най важната храна  на българина.“.

Последвайте канала на

Калина Христова
577 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ррр

2021.09.08 | 18:46

1
Не яжте хляб или си купувайте продукти и си го правете сами. Не е никаква философия, освен това се продават и мини фурни за хляб (хлебопекарни) за по около 100+ лева. Да видим алчните производители и търговци какво ще правят, като никой не им купува буклуците!

Добави коментар

Водещи новини